Circulus Latinus Lugduno-Batavus

Nicolaus ClimiusVoor gevorderde Latinisten die het leuk vinden om Latijn met elkaar te spreken, is er sinds juli 2014 ook een leesgroep Latijn, de zgn. Circulus Latinus Lugduno-Batavus. Deze kring komt twee keer per maand op vrijdagavond van de maand bij elkaar, steeds van 20:00 tot 22:00 uur, op wisselende locaties in en om Leiden.

 

We lezen op dit moment de fascinerende Ars Amatoria van Ovidius, in de uitgave van Hans Ørberg

Daarbij is het de bedoeling dat de deelnemers om de beurt een zin voorlezen en vervolgens in hun eigen woorden, maar wel in het Latijn, proberen uit te leggen wat er staat. Tref je een lastige zin, dan schieten anderen te hulp. Zo lezen we samen deze mooie tekst door, terwijl we ondertussen onze eigen spreekvaardigheid oefenen.

Om deel te nemen aan deze leesgroep is het niet nodig ervaring te hebben met het spreken van Latijn. We zijn juist bij elkaar om te oefenen en van elkaar te leren. De deelnemers zijn veelal docent klassieke talen op een gymnasium of aan de universiteit, maar een aantal studenten klassieke talen is ook lid van deze leesgroep.

Deelname aan deze leesgroep is kosteloos, maar wel graag even aanmelden van te voren. Stuur je aanmelding per e-mail naar info@classicanova.nl, of vul het inschrijfformulier in.

Eerstvolgende bijeenkomsten

Zie de facebookgroepspagina.

Nuttige bestanden en links

De tekst van boek I

Sententiae latinae ad colloquendum utiles